Як зробити морозиво в домашніх умовах і що для цього необхідно

Простір для кулінарних експериментів

Важко знайти людину, якій би не подобалося морозиво. Його люблять усі, незалежно від віку, а часто і незалежно від пори року. Ми часто купуємо цей продукт в магазині і рідко замислюємося над тим, як зробити морозиво в домашніх умовах.

А між іншим нічого складного в цьому немає. До того ж приготування морозива в домашніх умовах має і ряд позитивних моментів. Насамперед, це свобода вибору інгредієнтів. Звичайно, без головного компонента – молока – обійтися ви ніяк не зможете. Але в іншому ви повністю вільні у творчості. Якщо ж експериментувати неохота, то існує маса рецептів, які підкажуть вам, як приготувати морозиво вдома. Спробуємо ознайомитися з деякими з них і дізнаємося, як зробити морозиво в домашніх умовах.

Вершкове морозиво вдома

Перший рецепт – традиційний, з вершками. Вершків нам знадобиться 200 мл, і вони повинні бути обов’язково жирними і свіжими. Крім них, приготуйте 3 яйця, 200 мл молока, 150 г звичайного цукру і один пакетик ванільного. Молоко налийте в каструльку, поставте на вогонь і, безперервно помішуючи, чекайте, поки воно не закипить. Потім зніміть з вогню і остудіть до 40°C. Жовтки потрібно змішати зі звичайним і ванільним цукром і збивати міксером, поки крупинки цукру повністю не зникнуть. Тепер прийшла черга молока. Його потрібно влити тонкою цівкою, не припиняючи збивання жовтків. Миску з масою поставте на водяну баню і тримаєте там, поки маса не дійде до стану крему. Сховайте крем в холодильник і займіться вершками. Збийте їх і потроху, по одній ложці, вводите їх в охолоджений крем. Потім перекладіть отримане морозиво в глибоку ємність і, накривши кришкою, заховайте на 3-4 години в морозильну камеру (температура в ній повинна бути не вище -18°C). Зачекавши належний час, дістаньте морозиво і гарненько збийте міксером, щоб розбити утворилися шматочки льоду, потім поставте назад. Цю процедуру можна повторити двічі або тричі. Після цього морозиво можна подавати до столу, додавши до нього що-небудь на свій смак (сироп, фрукти, варення, цукати, мармелад та ін.). Ось як зробити морозиво в домашніх умовах з вершками.

Морозиво без вершків

Другий рецепт – це не зовсім традиційне приготування морозива в домашніх умовах. Незвичайним тут є відсутність вершків. Одним із прикладів такого морозива є сорбет. Тут можна обійтися навіть без яєць і молока. Все, що знадобиться, – це вода, цукор і ягоди. Кілограм будь-яких ягід або фруктів заливається окропом і настоюється 2-3 хвилини. Після цього отримана маса протирається через сито і в неї додається цукор (за смаком). Морозиво розкладається по формах і ставиться в холодильник. Вже через пару годин його можна подавати до столу.

Але сорбет більше нагадує фруктовий лід, ніж звичне морозиво. А ось як приготувати морозиво вдома без вершків і при цьому зробити його схожим на справжнє? Є й такі рецепти. Приготуйте 1 л молока, 4-5 яєць, склянка цукру, 5 столових ложок крохмалю і пакетик ваніліну. Поставте молоко на вогонь і дочекайтеся, поки воно закипить. Потім остудіть. Розітріть яєчні жовтки з цукром до стану піни, додайте туди крохмаль і ваніль. Тепер цю суміш можна вливати в молоко і ставити те, що вийшло, на вогонь. Довівши отриману масу до стану кипіння, зніміть, охолодіть і можете розливати у форми. Після того, як морозиво постоїть у холодильнику кілька годин, їм можна буде ласувати. Тепер ви знаєте, як зробити морозиво в домашніх умовах і при цьому обійтися без вершків.

Як бачите, готувати морозиво вдома зовсім нескладно. Це не вимагає ні величезних витрат, ні особливих кулінарних здібностей. Спробуйте порадувати своїх домашніх смачним десертом — і ви не пошкодуєте!

Прочитати повністю: Джерело


Share →