Як зробити бринзу в домашніх условіях_1

Наші поради та секрети завжди смачні і, найважливіше, корисні для здоров’я. Наприклад, ви знаєте, як зробити бринзу в домашніх умовах? А ми знаємо, і навчимо. Головні ваші страви у Великодній тиждень доповнить домашня бринза. І залишиться в меню назавжди.

Домашня бринза. Як готувати сир самій? 

Рецепт домашньої бринзи вважається самим легким. Для початківців «сироварів» це супер приз, хоча б за бажання здивувати домашніх бринзою власного приготування. Все у вас вийде! І потрібно для цього всього нічого — 2 години нескладної метушні на кухні і три дні на приготування, тобто просолення.

Порада: Купуйте пепсин. Це фермент для сиру, без якого бринзу не зробиш. Адже в основі «сироделанія» лежить принцип згортання молока. І ось цей сичужний фермент (пепсин) можете або у звичайній аптеці, або вет. аптеці (порошковий) купити або в інтернеті замовити. Зараз з цим проблем ніяких. Пачки в 1 гр. вистачає майже на 100 л молока, тому для трьох літрів молока порошку потрібно буквально трішечки (на кінчику ножа) — це 0,08г. 

Для приготування домашньої бринзи вам знадобиться:

  • Молоко (тільки натуральне і тільки «сире») — порядку 3 л. 
  • Пепсин — 0,008г. 
  • Сіль (беріть дрібного помелу «Екстра) — за смаком. Є любителі солоної бринзи, а є прихильники практично прісного продукту. 

Приготувати домашню бринзу можна так: 

Вилийте молоко (краще в емальований посуд) і трохи нагрійте. Гуру від сироделанія стверджують, що температура повинна бути 36-40 °. Якщо немає термометра, та й просто так, для користі, скористайтеся секретом «бабусь».

Секрет. нагрівайте молоко до температури, поки «терпить рука». Якщо перетримаєте, сир, стане твердіше, але буде як гумовий. 

Знімайте з вогню і, постійно помішуючи молоко, всипати пепсин. Ще раз перемішайте і залиште хвилин на сорок відстоюватися просто на кухні. Нікуди не прибираючи.

Ви побачите згусток. Розріжте його ножем на невеликі брусочки. Нехай полежать хвилин 15. Потім гарненько «розламайте» і вимісити масу. У вас повинно вийти багато сироватки, у всякому разі — більше ніж згустку. Так, бринзи буде всього грам 300. Але ж це натуральний продукт, без незрозумілих добавок.

Розкладіть майбутню бринзу на марлю в друшляку, посоліть, перемішайте, пітно оберніть марлею і притисніть чим-небудь на годину. Періодично перевертайте.

Приберіть марлю, а бринзу занурте в 20% -ний розчин солі. Поставте все в холодильник дня на три. Якщо тримати довше, є ризик «гіркуватості». Не допускайте цього.

Порада: сироватку перекипятить, і використовуйте її як інгредієнт тесту, масок для обличчя .

Прочитати повністю: Джерело

Share →