Як приготувати бринзу в домашніх умовах

Як приготувати бринзу в домашніх умовах?

29-05-2011, 11:50

Бринза дуже корисний продукт, батьківщиною якого є Схід. За легендою, близько 7000 років тому аравійський купець Канан відправився в далекий шлях. З собою купець узяв молоко, яке налив в бурдюк з овечого шлунка. Через час він вирішив перекусити і відкрив бурдюк і хотів налити молока, але звідти потекла рідина мутного кольору, а потім випав щільний згусток білого кольору. Купцеві він сподобався на смак, так була винайдена бринза.

У промислових умовах його виготовляють з коров’ячого козячого, овечого, буйволиного молока, а іноді із суміші цих видів молока.

Бринзу можна приготувати і в домашніх умовах. Візьміть 2 літри домашнього або пастеризоване молока (і в жодному разі не стерелізованого або супер пастеризоване!),

400 грамів 15% сметани, 6 яєць, 2-3 ч. Ложки солі (можна більше) .Важливе, щоб молоко, сметана і яйця були дуже свіжі і хорошої якості.

Молоко перелийте в каструлю, додайте сіль і поставте на вогонь, нехай закипає (але не кипить). Яйця збийте і добре розмішайте зі сметаною. Коли молоко буде доведено до кипіння, зменшіть вогонь і поступово влийте в сметанно-яєчну суміш. Помішуючи, варіть 5-6 хвилин, поки сироватка не відокремитися від сиру. Сито або друшляк вистелити марлею, складеною в кілька шарів, під низ підставте каструлю, перелийте ви сито сирну масу і дайте сироватці добре стекти. Коли рідина стече, друшляк з сиром переставте на чашку, накрийте майбутню бринзу звисаючими кінцями марлі, а зверху поставте гніт — літрову банку з водою. Залиште так на 4-6 годин або приберіть на ніч у холодильнику. Після акуратно зніміть марлю, а сир перекладіть на тарілку.

Інформація. Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості. не можуть залишати дану новину.

Прочитати повністю: Джерело

Share →